De SGP, weg er mee!

SGP-lijsstrekker Kees van der Staaij beschouwt het als “een feit” dat de kans “heel klein” is dat vrouwen na een verkrachting zwanger worden. Om even duidelijk te zijn. Dit is een uitspraak van een man die beweert dat Maria zwanger is geworden zonder dat er seks aan te pas kwam. Dat zet zo’n uitspraak meteen in perspectief.

De SGP is tegen abortus en dat mag. We leven in een vrij land. Dat de SGP het sowieso niet echt op vrouwen heeft is ook wel bekend. Dat geeft de beste man echter niet het recht om in zijn positie zo’n uitspraak te doen. Abortus is in Nederland namelijk een recht waarbij de beslissing hierover soeverein bij de vrouw ligt.

Mijn bescheiden mening is dat niet elke ejaculatie bedoeld is om een naam te krijgen. Abortus is het recht van de vrouw. Daar hebben wij mannen het maar mee te doen. Dat Kees van der Staaij het hier niet mee eens is kan. Ik ben het ook wel eens ergens niet mee eens. Dan sta je er even bij stil, schopt misschien eens ergens tegenaan, en gaat vervolgens verder met je leven.

Ik wil er verder niet een heel verhaal van maken. Mijn mening is denk ik wel duidelijk. Wel wil ik nog 2 quotes delen van wijlen de beste komiek aller tijden – George Carlin. De beste man zei ooit over abortus:

Why is it that most of the people that are against abortion are people you wouldn’t want to fuck in the first place.

How come that when it’s us it’s abortion, and when it’s chicken it’s an omelet?

Wie nu nog denkt dat Geert Wilders een gevaar voor Nederland is moet eerst nog maar eens goed nadenken over Kees van der Staaij en zijn SGP. Ze zouden die vereniging eigenlijk moeten opdoeken maar daar zal de tijd vanzelf voor zorgen.

Advertenties

Over Maarten

Dertiger, Arnhemmer, lezer, schrijver.
Dit bericht werd geplaatst in Column en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s